Artikkeleita kahvista

Kahvinkeittimen puhdistus vähintään 1-2kk välein takaa, että pääset nauttimaan kahvista ilman siihen kuulumattomia makuvivahteita. Tässä artikkelissa käydään läpi useita eri tapoja...

Kahvimylly on laite, jolla kahvinpavut jauhetaan kahvijauheeksi ennen kahvin keittämistä. Kahvimyllyt voivat olla manuaalisia tai sähköisiä ja niillä on useita erilaisia jauhatusas...

Lungo on vähän tunnettu variaatio suositusta espressosta. Siitä saa samaa espressomaista makua kuin normaalista espressosta pienin makunyanssein, mutta myös hivenen enemmän juomaa....

Mietitkö Chemexin ja pressopannun välillä kahvinvalmistusmenetelmänä? Jos näin on, olet tullut oikeaan paikkaan. Tässä artikkelissa vertaillaan Chemexiä ja pressopannua kahvin valm...

Mikä on ihanteellinen kahvin lämpötila? Jos puhutaan kahvin valmistamisesta, niin paras lämpötila kahville on n. 96C astetta. Tämä lämpötila tuo esiin kahvipapujen maut juuri sopiv...

Aeropressillä voi tehdä helposti erittäin hyvää kahvia joko kotona tai vaikkapa luonnossa. Tämän menetelmän etuna on, että itse Aeropress-keitin kulkee mukana kätevästi, on helppo ...

Harva asia on yhtä hyvää kuin tuore ja aromikas kahvi - eikä mikään ole niin ikävää kuin pettymys, jonka koet, kun kahvi on liian karvasta, liian hapanta tai kitkerää. Mitä tehdä j...

Kahvin valmistaminen "oikealla" tavalla voi tuntua ylivoimaiselta. On niin monia asioita, joita pitää hallita, niin monia tapoja saada kitkerä tai hapan maku. Erinomaisen...

Ottaen huomioon miten paljon suomalaiset juovat ja tarjoavat toisilleen kahvia, on järkevää käyttää vähän aikaa kahvin tekemisen opetteluun. Jos osaat tehdä hyvää kahvia kotona, sa...

Kahvin annostelu ei ole rakettitiedettä. Hyvän kahvin keittäminen vaatii kuitenkin sopivaa kahvin ja veden suhdetta, sillä muuten kahvi voi maistua liian vahvalta tai mauttomalta. ...

Suomessa kulutetaan todella paljon kahvia. Itse asiassa, Suomi on kahvin kulutuksen huippumaa, jos vertailu tehdään käytettyjen kahvipapujen ja väkiluvun suhteen. Joka vuosi keskiv...

Jääkahvi on erinomainen kylmä kahvijuoma nautittavaksi etenkin kesällä tai kun mielesi tekee viileää ja maukasta kofeiinipitoista juomaa. Itse tehty jääkahvi valmistetaan yksinkert...

Cold brew- eli kylmäuutettu kahvi on nimensä mukaisesti kahvia, joka on valmistettu uuttamalla kahvia kylmässä vedessä. Kylmäuutettua kahvia ei siis missään vaiheessa valmistuspros...

Mutteripannu eli mokkapannu on maailmalla suosittu tapa valmistaa kahvia. Mutteripannun juuret ovat Italiassa, jossa käytännössä jokaisesta taloudesta löytyy Moka Express-mutteripa...

Perkolaattori on vanha tapa valmistaa kahvia, joka oli suosittua ennen tippakahvinkeittimien keksimistä. Sillä on kuitenkin edelleen innokkaita faneja. Se on kahvinkeitin, joka näy...

Yksinkertaisesti sanottuna ristretto tarkoittaa lyhyttä tai tiivistettyä. Kyseessä on Italiasta peräisin oleva espressomuoto, joka valmistetaan käyttämällä vähemmän kuumaa vettä. T...

Käytännössä kaikki, jotka nauttivat hyvästä kahvista suosittelevat, että kahvipavut jauhetaan juuri ennen kuin niistä valmistetaan kahvia. Jos haluat jauhaa kahvipavut kotona edess...

Mutteripannun puhdistus ei ole vaikeaa kun tietää pari perusasiaa sen valmistusmateriaaleista ja ymmärtää puhtaanapidon tärkeyden makoisan kahvin kannalta. Tässä tiiviissä artikkel...

Suosittu espresso on vahva italialaistyyppinen kahvi. Laajan levinneisyytensä takia espresso on monen kahvijuoman perusta. Espresson nimi viittaa sen kotimaahan Italiaan, jossa esp...

Olet varmaankin törmännyt cortadoon kahvilan juomalistalla, mutta ehkä et tiedä mitä cortado on. Tämän artikkelin luettuasi cortado on varmastikin tullut tutuksi. Cortado on pieni ...

Flat white on espressopohjainen kahvijuoma, jossa on höyrytettyä maitoa. Maku on esimerkiksi lattea vahvempi, koska flat whitessa on vähemmän maitoa. Jos siis haluat juoda vahvemma...

Pressopannu, French press, coffee press. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Pressopannulla saa kohtalaisen helposti erinomaista kahvia eikä pressopannun käyttö vaadi kemistin tutki...

Jos olet kahvinjuoja, olet varmaankin kokenut kahvista saatavan "kahvibuustin", joka usein iskee muutaman ensimmäisen hörpyn jälkeen. Joillekin tuo tunne on epämukava ja ...

Kahvin keittäminen pressopannulla on periaatteessa hyvin yksinkertaista: lämmitä vettä (ja pressopannu), laita kahvinpurut pressopannuun ja kaada vesi päälle, anna kahvin tekeytyä ...

Kahvilaan astellessa pitkä lista erilaisista kahvityypeistä voi joskus hämmentää tai saada kävijän tilaamaan sitä samaa kuin aina ennenkin. Tämä lista on koostettu antamaan yleisku...

Macchiato on espressoon pohjautuva kahvijuoma, jonka päälle lisätään pieni määrä vaahdotettua tai höyrytettyä maitoa, jotta espresson maku pääsisi vielä esiin. Italian kielessä ter...

Americano on kuumasta vedestä ja espressosta valmistettu espresso-juoma, jota kutsutaan myös Caffe Americanoksi. Juoma voidaan valmistaa joko yhdestä tai kahdesta espressosta ja va...

Suunnitteletko mutteripannun eli mokkapannun eli espressopannun ostamista, mutta olet hieman hämilläsi eri kokojen välillä? Tämä artikkeli auttaa löytämään oikean kokoisen mokkapan...

Caffé latte eli latte on kahvijuoma, jossa on noin 25% espressoa ja 75% vaahdotettua maitoa. Lattea tehdessä kuuma espresso kaadetaan lasin pohjalle ja sen päälle kaadetaan kuumaa ...

Moni meistä on joskus nauttinut tätä vaahtoavaa kahviherkkua, mutta mikä tekee cappuccinosta cappuccinon? Jotta cappuccinon voi määritellä täytyy ensin ymmärtää mikä on espresso, j...

Monet nauttivat kahvin juomisesta, mutta haluavat rajoittaa kofeiinin saantia henkilökohtaisista mieltymyksistä tai terveydellisistä syistä. Näille ihmisille kofeiiniton kahvi on e...

Mitä ovat kahvin terveysvaikutukset? Tässä artikkelissa käydään läpi useita tutkimuksiin perustuvia kahvin terveysvaikutuksia. Kahvi parantaa energiatasoja Kahvi voi auttaa ihmisiä...

Harva asia pilaa päivää nopeammin kuin tunkkainen, tylsä kahvi. Aamukahvisi pitäisi olla täynnä makua, joka antaa potkua päivään ja motivoi sinua valloittamaan tehtävälistasi. Sell...

Elämässä on hyvin vähän yhtä ihania nautintoja kuin juuri keitetty kuppi kahvia. Jauhatuksesta, myllystä ja valmistusmenetelmästä riippuen samasta kahvipavusta voi saada erilaisia ...

Kahvi on monille suurin ravinnosta saatavan kofeiinin lähde. Saatat kuitenkin miettiä paljonko kahvissa on kofeiinia. Keskimääräisestä kahvikupillisesta saat noin 95 mg kofeiinia. ...

Opi valmistamaan parasta irlantilaista kahvia! Tämän yksinkertaisen cocktailreseptin valmistamiseen tarvitset kuumaa kahvia, irlantilaista viskiä, vaahterasiirappia ja kermavaahtoa...

Kahvi on yksi maailman eniten kulutetuista juomista, mikä johtuu suurelta osin sen kofeiinipitoisuudesta. Vaikka tavallinen kahvi voi antaa energiaa, se ei sisällä juuri lainkaan k...