Americano - mitä se oikeastaan on?

Published on 25 January 2022

Americano on kuumasta vedestä ja espressosta valmistettu espresso-juoma, jota kutsutaan myös Caffe Americanoksi. Juoma voidaan valmistaa joko yhdestä tai kahdesta espressosta ja vaihtelevassa suhteessa vettä. Voimakkaan tumman espresson paahto laimennetaan, jolloin maku on lähempänä suodatinkahvia: nimi saattaa olla peräisin tästä! Termin tarkka alkuperä on hämärä, mutta sen uskotaan syntyneen amerikkalaisten sotilaiden ollessa italiassa. Heidän makuunsa italialainen espresso oli liian vahvaa, joten sitä laimennettiin vedellä.

Onko Americanossa maitoa? Ei koskaan. Todellinen Americano ei sisällä maitoa kuten latte, cappuccino tai macchiato. Voit halutessasi lisätä maitoa, mutta silloin kyseessä ei ole tämän juoman oikea muoto.

Alle on koottu usein kysyttyjä kysymyksiä americanoon liittyen.

Kuinka paljon vettä americanossa on?

On olemassa erilaisia suhteita, joita pidetään hyväksyttävinä:

  • Tyypillinen Caffe Americano -suhde on 2:1. Eli 2 osaa kuumaa vettä 1 osaan espressoa. Tämä suhde saa juoman maistumaan edelleen tummalta ja kitkerältä. Lopputulos on kuin kevennetty espresso.
  • Voit mukauttaa Americanon veden määrän maun mukaan. Jos käytät suhdetta 3:1, saat pehmeämpää ja miedompaa kahvia. Tämä suhde saa Americanon maistumaan katkeralta tippakahvilta. (Jos tilaat Americanon Starbucksista, se maistuu tältä suhteelta).

Mikä on Americano?

Yksinkertaisin vastaus on, että se on annos espressoa, joka on täytetty kuumalla vedellä.

Mistä americano on peräisin?

Americano on erittäin suosittu kahvityyppi, mutta useimmat ihmiset eivät kuitenkaan tiedä mitään siitä, mistä se on peräisin. Tarina kertoo, että kun amerikkalaiset sotilaat olivat sijoitettuina Italiaan toisen maailmansodan aikana, he hämmästelivät paikallisten juoman espresson voimakasta makua.

Espresson täyteläinen ja täyteläinen maku ei ollut heille tuttu, sillä he olivat kasvaneet tippakahvilla. Niinpä he keksivät lisätä espressoon lisää vettä, ja kuuluisa musta juoma syntyi.

Onko americanossa cremaa?

Americano on yksinkertaisesti espresso, jota on laimennettu kuumalla vedellä. Crema nousee ylös, jolloin kahvijuoma on suurempi ja sen rasvainen täyteläisyys säilyy.

Joten KYLLÄ: aidossa Americanossa on crema-kerros.

Eikö tippakahvi ole sama asia?

Ei. Vaikka espressoa saatetaan pitää "nopeana", tippakahvi on kaikkea muuta. Riippumatta siitä, käytätkö automaattista kahvinkeitintä vai oletko investoinut tyylikkään kauniiseen käsikäyttöiseen tiputuskoneeseen, kuten Chemexiin, tiputuskahvi vie aikaa.

Mitä eroa on americanon ja espresson välillä?

Espresso on vain paineistettu kahvi, joka muodostaa tämän ja monien muiden juomien pohjan. Americanon pohjana on espresso, johon on lisätty vettä.

Mitä eroa on americanon ja latten välillä?

Lattessa on espressoa, jonka päälle lisätään vaahdotettua maitoa. Se on täysin erilainen juoma, sillä siinä on maitoa toisin kuin americanossa, joka koostuu vain espressosta ja vedestä.

Miten americano tarjoillaan?

Yleensä americano tarjoillaan samanlaisesta kupista kuin cappuccino.