Rancilio Silvia E arvostelu

Julkaistu 2 August 2021
This post thumbnail

Rancilio on tunnettu italialainen kahvinkeitinvalmistaja, joka toimittaa kaupallisia laitteita kahviloihin ja kahviloihin ympäri maailmaa. Heidän Homeline-valikoimansa ei ehkä ole yhtä laaja kuin muiden merkkien, mutta ne muutamat mallit, joita he tarjoavat, ovat jo muodostuneet legendaarisiksi. Silvia on yksi niistä, sillä markkinoille lähes kaksi vuosikymmentä sitten tullut malli on edelleen espresson ystävien suosikki. Sopiiko se sinun kahvitarpeisiisi? Ota selvää tästä Rancilio Silvia E -arvostelusta.

Tärkeimmät ominaisuudet

  • Kovalaatuinen 58 mm:n messinkinen portafiltteri. Tämä takaa vakaan lämmityksen ja erinomaisen uuttolaadun, mikä näkyy herkullisena espressona. Kahvinkeittimen mukana tulee sopiva ammattikäyttöön tarkoitettu 58 mm:n ruostumattomasta teräksestä valmistettu tamper, jossa on puinen kahva. Tunnet itsesi todelliseksi baristaksi mukavasti keittiössäsi.
  • Luokkansa suurin kattila (12 oz). Yksittäinen messinkikattila takaa huomattavan palautumisajan kahvinkeittojen välillä, jos et vaihda keitto- ja höyrytyslämpötiloja liian monta kertaa.
  • Kääntyvä ruostumattomasta teräksestä valmistettu höyrysauva. Rancilio Silvia E tarjoaa vertaansa vailla olevan liikkuvuuden, joka helpottaa vaahdottamista, puhdistamista ja huoltoa. Käsikäyttöiseen vaahdottamiseen tottuminen saattaa vaatia muutaman yrityksen, mutta tulokset ovat hämmästyttäviä, kun olet tottunut.
  • Klassisen siisti ulkonäkö yhdistettynä ruostumattomasta teräksestä valmistettuun suojukseen. Tämä malli sopii sujuvasti mihin tahansa keittiötyyliin, ja se ei vaadi merkittävästi tilaa pöydältä.

Helppokäyttöisyys

Ottaen huomioon, että espressokone on puoliautomaattinen, et löydä siitä monia automatisoituja ominaisuuksia. Kahvinkeittoa voi ohjata vain neljällä painikkeella, virtakytkin mukaan lukien. Hallintalaitteet saattavat vaikuttaa aluksi yksinkertaisilta, mutta ne ovat enemmän kuin riittävät täydellisen espresson tai cappuccinon valmistamiseen. Jos et kuitenkaan ole koskaan luottanut höyrysauvaan herkullisen maitomikrovaahdon muodostamiseksi, saatat tarvita hieman harjoitusta. Hyvänä puolena on, että sauva on nivelletty, joten voit käyttää sitä mukavasti missä tahansa kahvinkeittimesi keittiössä onkin.

Rancilio Silvian minimalistisessa muotoilussa on hyviä ja huonoja puolia yhtä paljon. Toisaalta useimmat osat, mukaan lukien vesisäiliö, kuppialusta ja tippalevy, ovat irrotettavia, mikä mahdollistaa nopean ja helpon puhdistamisen ja huollon. Lisäksi magneettilohko vapauttaa paineen, kun olet lopettanut keittämisen, mikä estää tippumisen ja puhdistaa järjestelmän jäljelle jääneestä vedestä ja höyrystä.

Toisaalta yksi kattila, johon mahtuu sekä höyry- että haudutuslämpötilat, ei jätä tilaa Americanon tai teen ystäville elintärkeälle kuumavesisäiliölle. Ilman PID-säädintä espressokeitin kärsii merkittävistä lämpötilan vaihteluista, jotka voivat tehdä siitä hankalan ensikertalaiselle kotibaristalle.

Rancilio Silvia toimitetaan ilman vedensuodatinta. Ellet harrasta säännöllistä kalkinpoistoa tai ole onnekas asuessasi alueella, jossa on pehmeää vettä, älä käytä hanavettä. Suodata se ennen vesisäiliön täyttämistä, ja tarvitset vähemmän aikaa puhdistukseen ja huoltoon.

Saako rahalle vastinetta?

Onko Rancilio Silvia rahan arvoinen? Se on miljoonan euron kysymys, tai tässä tapauksessa noin 700 euron kysymys (plus miinus 100 euroa). Se on ehdottomasti luotettava vaihtoehto todellisille espressoharrastajille, jotka ovat valmiita opettelemaan käyttämään höyrysauvaa ja odottamaan muutaman minuutin kahvin valmistumista. Ottaen huomioon sen kaupallisen tason ominaisuudet ja tyylikkään ruostumattoman teräksen ulkonäön Silvia voi olla erinomainen lisä kotikahvilaan.

Kone saattaa kuitenkin tuntua hieman ylihinnoitellulta niille, jotka haluavat aamukahvinsa olevan valmiina jo suihkusta noustessaan. Jos haluat mieluummin täysin automatisoidun espressokokemuksen ja olet valmis maksamaan ylimääräistä, harkitse sivun alareunassa esittelemiämme vaihtoehtoja.

Yhteenveto

Yli kaksi vuosikymmentä toimineella espressokoneella Silvialla on erinomainen maine ja valtava kannattajakunta. Kohtuullinen hinnoittelu yhdistettynä kaupallisen tason ominaisuuksiin tekee siitä lyömättömän puoliautomaattisten koneiden joukossa ilman kaikkia automaattisia vempaimia.

Jotkut myyjät täydentävät Rancilio Silviaa PID-säätimellä, joka tarjoaa paljon mukavamman kokemuksen aloitteleville kotibaristeille, koska se lieventää yksittäisen kattilan aiheuttamia hallitsemattomia lämpötilan vaihteluita. Harkitse investoimista malliin, johon on lisätty PID-säädin, jos olet uusi espressokoneiden ja maidonvaahdotuksen kanssa tai jos sinulla ei ole varaa käyttää aikaa taitojesi hiomiseen.

Lähteet ja hyödyllisiä linkkejä