Delonghi Dedica Deluxe EC685M arvostelu

Julkaistu 2 August 2021
This post thumbnail

Delonghi Dedica Deluxe EC685M on Delonghin ylellisempi lisäys lähtötason manuaalisten espressokoneiden markkinoille. Kyseessä on aloittelijoille sopiva espressokone, joten sillä ei valmisteta aivan kahvilatyylistä laadukasta espressoa. Mutta hintaansa nähden sillä saat todennäköisesti parempaa kahvia kuin monilla muilla markkinoilla olevilla vaihtoehdoilla. Se on loistava valinta, jos olet vasta aloittamassa omien espressojen tekemistä!

Delonghi Dedica Deluxe arvostelu: mitkä asiat tekevät tuotteesta hyvän?

Delonghi Dedica Deluxe EC685M on loistava espressokone aloittelevalle tekijälle, joka haluaa kokeilla kahvilatyylisen kahvin valmistusta kotona. Se on hyvännäköinen, tyylikäs kone, jolle luultavasti löytyy tilaa keittiöstäsi.

Sillä voi valmistaa espressoa tai tuplaespressoa. Siinä on myös kunnollinen (mutta ei erinomainen) maidonvaahdotussauva sivulla. Kompaktista koostaan huolimatta sillä voi valmistaa hyvää espressoa, ja siihen mahtuu sekä tavallisia espressokuppeja että isompia mukeja, mikä on ominaisuus, jota ei aina ole helppo löytää! Se toimii 15 barin paineella, joten siitä saa laadukasta espressoa.

Delonghi Dedica Deluxe EC685M -espressokeitintä voidaan käyttää myös jauhetun espresson sekä ESE (easy-to-serve) -kapseleiden kanssa, joten se sopii täydellisesti aloittelijalle. Ajan kanssa päädyt todennäköisesti tekemään espressoa itse jauhetuista pavuista, koska se on halvempaa. On kuitenkin mukavaa, että voit käyttää myös ESE-kapseleita, kun sinulla on kiire.

Delonghi Dedica Deluxe EC685M -espressokoneen parhaat

  1. Se valmistaa hyvää espressoa Siinä on 15 baarin painepumppu. Vaikka Delonghi Dedica Deluxe EC685M on aloittelevan tason kone, se ei ole mikään lelu, vaan sen paine riittää loistavan maun irrottamiseen kahvista.

  2. Se sopii korkeisiin mukeihin Kaksinkertainen tippa-alusta. Siihen mahtuu jopa noin 30cm korkeat mukit. Tippalevy on irrotettava, joten kahvinottoaukon alle mahtuu erikokoisia kuppeja ja mukeja. Joskus edullisemman, käyttäjäystävällisen mallin hankkimisesta on etunsa, ja tämä on yksi niistä. Kun hyppäät kalliimpiin malleihin, käytettävyys ja hyödylliset ominaisuudet voivat jäädä unholaan!

  3. Sitä on helppo käyttää Vaikka kyseessä on manuaalinen espressokone, Delonghi Dedica Deluxe EC685M on suunniteltu loppukuluttajaa ajatellen. Se vaatii hieman totuttelua (mikä on väistämätöntä manuaalisessa espressokoneessa), mutta oppimiskäyrä ei ole liian jyrkkä.

  4. Siinä on automaattinen virtauksen pysäytysominaisuus. Jälleen kerran ensikäyttäjälle tällainen ominaisuus tekee koko oppimiskokemuksen paljon helpommaksi. Kahvin vetämisen jälkeen se pysäyttää espresson annostelun kuppiin, kun esiasetettu määrä on saavutettu.

  5. Säädettävä maidonvaahdotin Tämän avulla voit mukauttaa vaahdon määrän maitopohjaiseen juomaan. Jos haluat kuivan cappuccinon, käännä säätörengasta vain ylöspäin. Jos haluat täysin vaahtoavan juoman, käännä rengas alaspäin.

Onko Delonghi Dedica Deluxe EC685 sopiva minulle?

Tämä keitin on sopiva ensikertalaiselle espresson valmistajalle. Jos sinulla on jo espressokone ja osaat vetää paukun, on kehittyneempi laite todennäköisesti sinulle parempi valinta.

Jos olet vasta alkanut kiinnostua oman espresson valmistamisesta, tätä konetta kannattaa harkita vakavasti. On totta, että et ehkä saa aivan samantasoista espressoshottia kuin kalliimmalla, korkeatasoisemmalla tuotteella.

Mutta juuri siinä on lähtötason koneiden hienous - voit kokeilla tuotteen ja prosessin yleistä luonnetta ilman, että sinun tarvitsee tehdä 700-1000 euron sijoitus saadaksesi todella ammattimaisen koneen - sinun pitäisi käyttää ainakin sen verran huippuluokan koneeseen.

Toinen tärkeä kysymys on, haluatko ylipäätään ostaa puoliautomaattisen espressokoneen.

Jos haluat, tämä kone on hyvä paikka aloittaa. Jos olet klikannut artikkelia vain siksi, että tämä kone on hintaluokassasi, ota huomioon, että se vaati hieman tietoa. Jos arvostat enemmän mukavuutta, harkitse sen sijaan automaattista espressokeitintä, kuten Delonghi Magnifica XS:ää.

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että Delonghi Dedica Deluxe EC685M on jälleen yksi hyvä lisä puoliautomaattisten espressokoneiden joukkoon ja ehdottomasti harkitsemisen arvoinen, jos olet markkinoilla ensimmäistä espressokeitintäsi varten!

Lähteet ja hyödyllisiä linkkejä