Ascaso Dream arvostelu

Julkaistu 1 August 2021
This post thumbnail

Ascaso Dream on hellyyttävän näköinen vintage-tyylinen espressokeitin, jolla saa aikaan varsin hyvää espressoa. Laite sopii hyvin kahviharrastuksen alkutaipaleella olevalle henkilölle ensikoneeksi.

Ascaso Dreamin käyttäminen

Espressokoneen mukana tuleva käyttöohje ei ole kovinkaan selkeä - käännös espanjasta (jossa kone on valmistettu) on hieman vaikeaselkoinen. Tässä on toimivaksi todettu prosessi kahvin tekemiseksi laitteella:

  1. Kytke kone päälle (mieluiten 30 minuuttia ennen espressoshotin valmistusta).

  2. Juoksuta hieman vettä tyhjän suodattimen läpi, jotta putket lämpenevät.

  3. Täytä suodatin kahvilla

  4. Kytke kahvikytkin päälle tasan 25 sekunniksi

Yleisesti 25 sekuntia pidetään täydellisenä aikana valmistaa espresso, jonka tilavuudeksi hyväksytään yleisesti 1 nesteunssin (30 ml). Yleissääntönä on, että tarvitset noin 8-10 grammaa kahvia yhtä shottia varten.

Tietenkin kaikki koneet (jopa saman mallin koneet) ovat erilaisia, joten sinun on kokeiltava eri papuja, jauhatuksia ja määriä, kunnes löydät laitteellesi sopivan yhdistelmän.

Ascaso Dream arvostelu

Ensimmäinen asia, jonka huomaa Ascaso Dreamissa, on sen erinomainen rakennuslaatu. Alumiininen kotelo tuntuu vankalta ja vahvalta verrattuna moniin muihin kuluttajatason espressokoneisiin, jotka on usein koteloitu muoviin.

Muotoilua ei ole laiminlyöty rakentamisen laadun hyväksi ja Dream on luultavasti yksi tyylikkäimmistä espressokoneista, jossa on retro-ilmeellä ja kaarevilla linjoilla. Erityistä plussaa metallikytkimistä.

Kone on helppokäyttöinen ja siinä on vain tarvittavat ominaisuudet (ei turhia kelloja ja pillejä), joita tarvitaan laadukkaan espresson vetämiseen ja hyvän cappuccinon valmistamiseen.

Kun Dream on kytketty päälle, se on valmis käytettäväksi noin 1,5 minuutin kuluttua, vaikka on parasta antaa sille 15 minuuttia aikaa lämmetä, jos mahdollista. Pumppu tuottaa 16 barin paineen, joka on enemmän kuin riittävä hyvän espresson valmistamiseen kaikilla mahdollisilla jauhatuksilla.

Höyrysauva toimii erittäin hyvin ja pienen harjoittelun jälkeen pystyy tuottamaan hyvää maitovaahtoa.

Vinkkejä Ascaso Dreamin käyttöön:

  • Jos mahdollista, kytke keitin päälle aina 30 minuuttia ennen käyttöä, jotta keittimen lisäksi myös osat, kuten suodatin, lämpenevät.
  • Kun olet tehnyt espresson, juoksuta hieman vettä läpi puhdistaaksesi putken keittimestä suodattimeen.
  • Jos mahdollista, käytä aina kivennäisvettä tai suodatettua vettä. Tämä vähentää mineraalien kertymistä ja vähentää tarvetta kalkinpoistoon yhtä säännöllisesti.
  • Kalkinpoisto on aina tehtävä vähintään neljännesvuosittain ja säännöllisemmin, jos käytät keitintä useita kertoja päivässä.

Ascaso Dream yhteenveto

PlussatMiinukset
Erinomaisen tasainen cremaEspresso ei ole aina riittävän lämmintä
HelppokäyttöisyysLämpömittari ei ole äärimmäisen tarkka
RetromuotoiluOhjekirja voisi olla parempi

Kaiken kaikkiaan Ascaso Dreamiin on toimiva laite. Se näyttää hyvältä keittiössä ja tuottaa tasaisen hyvää espressoa. Kuten kaikkien espressokoneiden kanssa, kestää jonkin aikaa oppia koneen käyttö ja hioa tekoprosessi laadun maksimoimiseksi. Jos et ole kiinnostunut tästä elementistä, sinun on luultavasti parasta ostaa automaattinen kone, kuten Nespresso.

Jos kuitenkin olet kiinnostunut kotibaristaksi ryhtymisestä ja hyvän espresson valmistamisen opettelusta Ascaso Dream on hyvä valinta.

Lähteet ja hyödyllisiä linkkejä